Studera i USA

Väldigt många har frågat mig bästa hur man kan börja studera i USA.

 

Du kan börja med att göra så mycket research online, väldigt många bloggar om deras liv som studenter i USA.

Du kan alltid försöka beställa tid online på Amerikanska ambassaden eller ringa ditt, dem har telefon tid och oftast är det väldigt svårt att komma fram till rätt person (Dem kan också vara väldigt otrevliga) ställ så mycket frågor som du kan.

 

Studera i USA länkar:

  • CIS - Center for International StudiesCIS hjälper Svenska studenter med ansökningsprocessen (språkprov, visum, försäkringar, boende, stipendier och betygsöversättningar m.m.) till olika universitet och utbildningar i blandannat USA och Australien som de representerar. Observera att  CIS numera tar ut en avgift runt 3500kr för att hjälpa till med ansökningarna.
  • Stipendier.seHos Sveriges största söktjänst för stipendier betalar du 250kr för att få en skräddarsydd lista på stipendium som du kan söka.
  • Globalgrant.comFungerar ungefär som Stipendier.se, men istället köper du ett abonnemang och söker själv igenom deras stipendiedatabas. Obs! Många skolor och universitet har redan ett förbetalt konto hos Globalgrant som deras studenter kan använda sig av. Kolla med din skola ifall de redan är medlem så slipper du betala 99kr per månad som det annars kostar.
  • CSN - Studera UtomlandsOm du vill studera utomlands kommer du spendera en hel del på CSN:s hemsida om att Studera utomlands. Information om studielånsansökan, merkostnadslån, lån för resa, reseförsäkring m.m. hittar du här.


Eller om du funderar på att flytta hit:

  • Green card Lotteriet - Vinn Greencard, lagligt och gratis
    Diversity Immigrant Visa Program, aka the Green Card lottery anordnas av The Department of State. Lotteriet har funnits sedan 1990 och varje år lottas 50,000 green cards ut till deltagare från hela världen. Lotteriet startar i början på Oktober och avslutas den 1 December varje år och det är gratis att delta.
Hoppas att ni fick svar på alla frågor.
Lycka till !!!1 tthaipinnen ♥:

skriven

sv; jod et är bra, självdå?:)

2 i min lilla lilla värld:

skriven

TACK för kramen. Den behövdes =)

3 Marcus Å:

skriven

Vad kul att du tycker det. Inget du saknar på min blogg?

Kram

4 Ida-www.lippstick.se:

skriven

Bra tips!

Ha en fin helg!

/ kram Ida-www.lippstick.se

5 Amanda Rieem:

skriven

hello awesome how you doin? haft en bra helg?

6 Ella Levin:

skriven

Hej Alexandra,Har just hittat din blogg efter att jag sökt information om utlandsstudier. Ser att du fått frågor om just detta tidigare.Jag arbetar med att sprida information om språkstudier i bland annat USA och undrar om du skulle vilja ha en text specialskriven för din blogg med fakta om språkresor till USA för dina läsare?Låter detta intressant, hör gärna av dig!Med vänliga hälsningar,

Ella Levin

Kommentera här: